HjälmarTempot

Om loppet

HjälmarTempot är cykelloppet som går runt Sveriges fjärde största sjö. Loppets bansträckning mäter 138km och genomförs i början av augusti varje år
Loppet är en individuell utmaning där det handlar om att ta sig runt banan på bästa tid utifrån sin egen förmåga och kapacitet. Det är gemensam start men där det efter ca 1.5 km inte är tillåtet att ligga närmare en annan cyklist än 3 sekunder. Den ända gången det är tillåtet att ligga närmare än 3 sekunder är när en omkörning genomförs men då måste den vara fulländad inom 60 sekunder. Loppet kördes för första gången 2013 och den 4:e augusti 2019 kommer bli den sjunde raka upplagan.

Anmälan 2019

Den 4:e augusti är det dags för den sjunde upplagan av HjälmarTempot. Efter fjolårets deltagarrekord hoppas vi nu på att fler ska få upp ögonen för vår fina tävling runt Hjälmaren. 

Som deltagare genomförs loppet individuellt på valfri cykel utan motor. Det är gemensam start men där det efter ca 1.5 km inte är tillåtet att ligga närmare en annan cyklist än 3 sekunder. Den enda gången det är tillåtet att ligga närmare än 3 sekunder är när en omkörning genomförs men då måste den vara fulländad inom 60 sekunder. Brott mot denna regel kommer leda till bestraffning genom "stop and go" och om det sker vid upprepande tillfällen kan det leda till diskvalificering. 3 sekunders regeln upphör att gälla när sista rondellen passeras och deltagarna har ca 500m kvar till mål. Genom hela loppet gäller vanliga trafikregler.


Följebil kommer att ge tidsdifferenser mot ledaren längs vägen samt en mat och vätskekontroll efter drygt halva loppet vid Hjälmarsund. Där finns vatten, cola, banan, bars samt dropbag om man lämnat i bilen.
Karta över bansträckningen hittar ni här nedan på sidan.
För er som vill kan vi även skicka över banan i gpx- eller kml-format. Efterfrågas via anmälan som ni hittar längre ner.

Vägbeskrivning att ta med eller tejpa på ramen kommer finnas vid nummerlappsutdelningen. 

Hederspris till den som är snabbast runt Hjälmaren samt minst ett utlottat pris bland de som fullföljer. 

Startavgift är 300kr fram till och med den 1:a augusti. Vi ser helst att ni anmäler er senast 1:a augusti.

Efteranmälan kan göras fram till och med den 3:e augusti 18:00 och kostar 400kr. 

Preliminärt tidsschema för tävlingsvdagen:
07:15 - 07:40 Registrering vid Tybblelundshallen. Uthämtning av nummerlapp och vägbeskrivnings. 
07:45 - Tävlingsgenomgång
08:00 - Gemensam åkning till starten
11:35 - Första målgång beräknad
Prisutdelning sker när samtliga gått i mål eller senast 14:30

Genom att anmäla dig accepterar du följande villkor:
- Anmälan är bindande. 
- Att betala fakturan(skickas till den mailadress du angett) för deltagandet enligt pris ovan inom 10 dagar. Din anmälan är fullförd när vi fått in din betalning. 
- Att följa arrangörens tävlingsregler.
- Med din anmälan godkänner du att ditt namn, startnummer, ålder, bilder från loppet, starttid och måltider publiceras på internet eller i annan media.
- Åldersgräns 18 år.
- Deltagande sker på egen risk.

Bansträckning

Bilder

Resultat

2018

1. Christer Olsson 3.22.45
Full Results

2017

1. Tomas Kåregren 3.54.48
Full Results

2016

1. Morgan Pätsi 3.32.56
Full Results

2015

1.Morgan Pätsi 3.43.52 
Full Results

2014

1. Johan Hellström 3.38.14
Full Results

2013

1. Johan Hellström 3.28.25
Full Results